Топ-100
Poprzednia

ⓘ Mariusz Gawryś



                                     

ⓘ Mariusz Gawryś

Mariusz Gawryś – polski reżyser i scenarzysta filmowy.

Absolwent Mistrzowskiej Szkoły Reżyserii Filmowej Andrzeja Wajdy w Warszawie. Laureat Nagrody za debiut reżyserski na Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni.

                                     

1. Wybrana filmografia

  • Egzekutor 1999 - scenariusz
  • Rodzina zastępcza 1999 - pomysł serialu oraz scenariusz odc. 1
  • Sztuka masażu 2006 - scenariusz, reżyseria i producent
  • Sługi wojny 2019 - scenariusz i reżyseria
  • Deszczowy żołnierz 1996 - współpraca reżyserska
  • Sługi boże 2016 - scenariusz i reżyseria
                                     

2. Nagrody

  • 2006 - Nagroda za debiut reżyserski na Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni za reżyserię filmu Sztuka masażu
  • 2000 - Nagroda za scenariusz Morgen Berlin w Międzynarodowym Konkursie Scenarzystów Sundance Lab w Budapeszcie
  • 1997 - Nagroda w Międzynarodowym Konkursie Scenarzystów "Equinoxe” w Paryżu za scenariusz filmu Egzekutor
  • 2007 - Nagroda za scenariusz filmu Sztuka masażu na Koszalińskim Festiwalu Debiutów Filmowych "Młodzi i Film”
  • 2006 - Nagroda za scenariusz Solo w Międzynarodowym Konkursie Scenarzystów "Equinoxe” w Paryżu
  • 1995 - Nagroda za scenariusz Pogo w Konkursie "Nowy Scenariusz”/Filmnet w Warszawie
  • 2004 - Nagroda za scenariusz Zandka! Wycierać buty! w polskiej edycji konkursu Hartley-Meril
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →